De gemiddelde outfit uit de jaren ’80 is er niet bepaald eentje die ik snel zou dragen. Ik denk bij mode uit de 80’s toch vooral aan neonkleuren, schoudervullingen, beenwarmers en grote bossen haar met permanent erin. Toch schijnen bepaalde trends uit die tijd in 2017 weer helemaal te kunnen. En toen ik dit lijstje las, bedacht ik me dat zelfs in mijn garderobe verschillende jaren ’80 elementen terug te vinden zijn!

Leren rokjes

Wanneer je mijn blog volgt, is het je misschien al opgevallen dat ik regelmatig (kunst-)leren kledingstukken draag. Ik ben vooral fan van leren rokjes. Nog niet zo lang geleden heb ik bijvoorbeeld dit blauwe faux-leather rokje van Sammydress en deze geplooide leather-look rok van Lofty Manner gekocht. En dit zwarte rokje met ritsen van H&M is echt een favoriet van mij geworden!

Off-shoulder tops en jurkjes

Bij een 80’s off-shoulder top denk ik al gauw aan een baggy sweater die nonchalant over de schouders hangt (zoals die van Jennifer Beals in de film Flashdance). Maar in de winkels zie je nu zoveel verschillende off-shoulder kledingstukken en daar zitten ook veel nette items tussen. Zelf heb ik bijvoorbeeld dit klassieke zwarte off-shoulder jurkje in de kast hangen, en ook mijn roze blouse van Redwire Fashion heeft een subtiele off-shoulder halslijn. Ik ben fan!

Kleding met patches

Ik geef het toe: een paar jaar geleden had ik kledingstukken met gekleurde patches waarschijnlijk niks gevonden. Toch ben ik patches steeds meer gaan waarderen. Je ziet ze vooral veel op jeans en spijkerjasjes, maar je komt ze ook op shirtjes en accessoires tegen. Laatst verlootte ik op mijn blog nog een heel gaaf suède jurkje dat ook voorzien was van patches.

Wat voor items uit de jaren 80 heb jij in je kast hangen?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment