TAURÚ is een opkomend tassen merk, wat voor originele, kwalitatieve en mooie lederen tassen staat. Dit is niet het enige dat het merk bijzonder maakt; het merk is namelijk opgezet door Demy van 20 jaar. Hierom leek het ons interessant om een interview te doen met de jonge onderneemster. Meer over Demy en TAURÚ lees je in dit artikel.

1. Stel jezelf even voor:
Mijn is Demy, ik ben 20 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb marketing, communicatie en evenementen gestudeerd, daar heb ik vorig jaar mijn diploma in behaald. Op het moment studeer ik niet, maar focus ik me op mijn tassenmerk en werk ik 4 dagen in de week bij een PR bureau.

10624842_783475991709848_5329668929892457259_n

2. Hoe ziet een normale dag eruit voor jou?
Mijn ochtend is niet compleet zonder twee zwarte koffie. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werk ik van 09.00 tot 17.30 op kantoor bij een PR bureau. Mijn functie is assistent-accountant. Door bij een PR bureau te werken leer ik veel stylisten en designers kennen, deze contacten zijn goed voor mij in de toekomst. Omdat ik met veel high end merken werk, leer ik hoe en welke marketing strategieën ik moet toepassen om een merk meer in de aandacht te brengen. Contact onderhouden is heel belangrijk, ik probeer dan ook op elk PR event aanwezig te zijn waar ik dan ben uitgenodigd. Soms ga ik alleen, voor het socializen is dit veel beter. Als je alleen bent begin je toch vaker een gesprek met iemand aan die je niet of vaag kent.

3. Hoe ben je op het idee gekomen TAURÚ te beginnen?

Ik ben altijd creatief geweest en vond ontwerpen en werken met de naaimachine fantastisch. Mijn oma heeft vroeger schoenen gemaakt van nu nog steeds bekende merken. Ze heeft nu nog twee machines: een lockmachine en een naaimachine. Met mijn moeder tekende ik mijn ideeën uit en met mijn oma realiseerde ik dan mijn ontwerpen. Mijn droom was dan ook om mode ontwerpster te worden. Toch heb ik niet voor deze richting gekozen, omdat ik het niet voor me zag dat ik genoeg geld kon verdienen met mode en heb daarom marketing gestudeerd. Het idee vervaagde en ik kreeg andere interesses, tot 3 jaar geleden. Ik liep stage bij een nacht club en werd daar ontslagen, mijn zomer vakantie begon al in mei. Iedereen zat nog op school en ik begon mij te vervelen, omdat het festival seizoen begon kreeg ik het idee om armbandjes te vlechten. Deze armbandjes waren gevlochten van wol met kraaltjes er door heen. Ik verkocht ze voor 3 euro.

In het Italiaanse restaurant waar ik later werkte werd er een promo filmpje opgenomen. Mijn baas vroeg of samen met een blonde vrouw een hapje wilde eten en het zogenaamd gezellig hadden. De blonde vrouw bleek de vriendin te zijn van de filmer en we begonnen geforceerd een ‘’leuk’’ gesprek. Ik vertelde dat ik het armbandje had gemaakt om mijn pols en zij vertelde dat ze samen met haar vriend bezig was om een kinderserie op te nemen. Door mijn armbandjes kreeg ze een idee en ze vroeg of ik in oktober mee ging naar een beurs in België, om daar ter plekke armbandjes te vlechten.

In de maanden juli en augustus van dat jaar heb ik gewerkt in een tapas bar op Ibiza. Dagenlang lag ik op het strand om vervolgens ’s avonds te werken. Door mijn strand dagen ging ik nadenken over die armbandjes en verzon en er een tasje bij. Ik stelde dit voor en ze vonden het een goed idee. Het waren simpele tasjes van stof met een ritsje, uiteraard hielp mijn oma me om uiteindelijk 250 tasjes te naaien.

Vanuit die tasjes ging ik nadenken in tassen van leer met kraaltjes. Mijn eerste leren tas had ik ontworpen voor mijn beste vriendin haar verjaardag. Vanuit die tas volgde er meer en er werd een instagram en facebook aangemaakt. Ik maakte tot een halfjaar geleden alles nog zelf in een atelier achter mijn huis, maar inmiddels heb ik hopelijk het perfecte productie bedrijf gevonden. Het is allemaal nog startend dus ik ben heel benieuwd waar dit naartoe zal leiden.

IMG_0011

4. Hoe ben je op de naam TAURÚ gekomen en wat betekent het?
Mijn baas van het Italiaanse restaurant is Albanees er vertelde dat Demy stier betekent in het Albanees. Vanuit stier ben ik uitgekomen op Taurus, waar ik TAURÚ van heb gemaakt.

5. Waar wil je dat TAURÚ bekend om staat of wat wil je dat het uitstraalt?
Originele, kwalitatieve, mooie lederen tassen. De tas met de punt moet het herkenningspunt worden van TAURÚ en zal elke collectie terug komen in verschillende kleuren.

6. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar heb ik een super mooie lijn van vrouwentassen, met een perfecte afwerking, mooie materialen en het leer is to die for. Ik wil dat iedereen een TAURÚ wil en er trots op is.

TAURÚ moet niet meer weg te denken zijn uit het straat beeld, glossy bladen zullen er vol mee staan, stylisten willen graag werken met TAURÚ en het zal in veel winkels in de etalage liggen, nationaal en internationaal.

IMG_0017

7. Ontwerp je de designs van de tassen/clutches zelf? Zo ja, waar komt de inspiratie vandaan?
Mijn design zijn van mezelf. Standaard modellen zoals een shopper of flap bag zijn classics die al jaren bestaan, mijn onderscheiding zal dan het leer zijn. Het leer koop ik in Italië. Moeilijk om te zeggen waar mijn inspiratie vandaan komt, het komt vooral van de natuur en kunst denk ik. Ik houd van bloemen, bomen en materialen zoals hout, marmer en glas. Mijn hoofd slaat nu alweer op hol als ik denk aan ontwerpen en materialen, dit is wat ik het liefste doe en ik wil hier mijn toekomst van maken.

8. Heb je nog tips voor jonge ondernemers?
Hoe cliché dan ook, maar geloof in jezelf want anders doet niemand het. Alles is mogelijk, blijf bij jezelf maar sta open voor ideeën van anderen. Eigenwijs zijn is een ondernemers eigenschap, maar je moet geen plaat voor je kop hebben.

Wij zijn in ieder geval grote fans van TAURÚ en gaan het merk zeker in de gaten houden. Mocht je zelf je eigen TAURÚ tas bestellen, grijp dan vooral je kans, want er is een gigantische sample sale aan de gang op hun website!

Wat vind jij van TAURÚ?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

1 Comment

  1. Pingback: Tauru New Collection - Come-Moda

Write A Comment