Athene is de hoofdstad, en dan ook grootste stad van Griekenland. Vandaag vertel ik je meer over mijn stedentrip naar Athene.

Athene is het centrum van van alles en nog wat, denk aan de Olympsiche spelen, culturele festivals, en genoeg musea met unieke vondsten. In Athene is de hoofdstad, grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa. In de stad Athene wonen ongeveer 665.00 mensen. Doordat er vrij weinig echte hoogbouw is te vinden, heeft de stad in verhouding een groot oppervlakte.

Panepistimio Griekenland Athene
Panepistimio Griekenland Athene

Het leuke van Athene is dat de meeste bezienswaardigheden en historische must-sees op een kleine afstand van elkaar zijn (ideaal voor een stedentrip). Bijvoorbeeld de Akropolis en het Parthenon. Maar ook de wijken Plaka en Monastiraki liggen dichtbij elkaar. De stad staat echt vol oude monumenten, tempels, ruïnes en kerken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het heerlijke eten. Ik ben echt gek op Griekse steden en eilanden.

De naam Athene is afkomstig van de Griekse godin Pallas Athena.

Mijn moeder en ik verbleven in het hotel the Stanley. Hier zal ik nog een blogpost over schrijven. Dit is echt een aanrader, een hotel met rooftop en zwembad. Mijn aanraders voor de stad Athene zijn de wijken: Plaka en Kolonaki. Qua bezienswaardigheden raad ik het volgende aan:

  • Mount Lycabettus
  • Parthenon
  • Acropolis
  • Panepistimio

Wat ons wel opviel in de stad was dat er relatief veel vervallen gebouwen zijn. En ook nogal wat dakloze mensen. In de avond hangen er ook groepen mensen op straat. Dit is iets wat mij er van weerhoud om nogmaals naar de stad te gaan. Desalniettemin was het erg leuk om de historische stad te verkennen.

Ben jij wel eens in Athene geweest?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment