In een hoop shampoo’s zitten stoffen die onnodig zijn en ook schadelijk kunnen zijn voor je lichaam of het milieu. De meiden van VLOT Amsterdam besloten daarom een blok haarzeep te ontwikkelen volledig gemaakt van natuurlijke producten. Nikki testte de kokos haarzeep uit. 

IMG_0650

VLOT Amsterdam is opgericht door 3 jonge meiden: Lotte, Jetske en Susa, die schrokken van de ingrediënten die in producten zitten die we dagelijks gebruiken. Lotte is een vriendin van me, dus dit maakt het nog 10x leuker om dit te mogen testen.

Hun eerste product is dus de haarzeep. De zeepjes zijn te koop via Etsy, € 6,50 voor 75 gram en € 8,50 voor 110 gram in de geuren lavendel, kokos en rozen. Hier komt nog € 3,00 bij voor de verzending. Ook kun je de producten al bij sommige winkels kopen, zoals The Cool Collective in Amsterdam.

_DSC0008  Rozen

Het blok moet je onder de douche een beetje nat maken, waarna je het vrijgekomen schuim in je haar moet wassen. Ik was mijn haar meestal 2x, om te zorgen dat het minder snel vet wordt, ook moet je het echt grondig uitspoelen. Daarna is het verstandig om je blok weer uit de douche te halen en hem ergens te laten drogen. _DSC0015

Kokos

Op de website word je al gewaarschuwd dat de kans bestaat dat je haar moet wennen aan de haarzeep, omdat je haar waarschijnlijk gewend is aan de schadelijke stoffen in gewone shampoos. Dit kan ervoor zorgen dat je haar de eerste paar keren wat vetter aanvoelt. Dit was bij mij ook het geval; na 1x wassen met het blok voelde de bovenkant en onderkant van mijn haar al enorm zacht aan, maar op mijn kruin voelde het toch enigszins vettig. Na de tweede keer wassen had ik hier al geen last meer van en nu ben ik erg blij met het effect dat de shampoo heeft op mijn haar.

_DSC0019

Lavendel

Ik heb vaak last van schilfers op mijn hoofdhuid als ik de verkeerde shampoo gebruikt heb, dus ik wist al wel zeker dat ik ooit opzoek wilde naar een shampoo die 100% onschadelijk zou zijn voor mijn hoofdhuid, dus ik ben erg blij dat ik dat dankzij VLOT Amsterdam nu heb. Ook stijl ik mijn haar bijna dagelijks, waardoor mijn natuurlijke krullen steeds minder mooi werden na het wassen, maar dankzij deze shampoo heb ik bijna mijn eigen natuurlijke krullen weer terug! Daar komt nog eens bij dat ik verliefd ben op de geur van Kokos en dat deze shampoo niet kan lekken in je tas/koffer. Oftewel: ik ben helemaal happy en kan niet wachten op meer producten! Voor meer info check de Facebook, Instagram of Website van de meiden.

 

 

 

Wat vind jij van het idee van de meiden van VLOT Amsterdam?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

3 Comments

 1. Hallo meiden,

  Ten eerste wil ik jullie zeggen dat jullie top bezig zijn!!

  ik ben al 2 jaar bezig met het maken van m’n eigen ecologische producten, en t verminderen van afval!!

  Nou stond jullie naam op een andere site en was erg benieuwd!!
  Jullie maken nogmaals goede producten, maar t viel me wel op dat t voor een blokje zeep toch best prijzig is…
  Nou weet ik dat je de wereld niet zomaar kan veranderen, maar als iedereen zou overstappen op deze natuurlijke producten moet t ook voor iedereen betaalbaar zijn toch?

  Misschien hebben jullie wat aan deze tip,

  Veel succes verder!!!

Write A Comment