Over een paar dagen is het alweer 14 februari, dat betekent bijna Valentijnsdag. Dit is dé dag om de liefde te vieren. En zeker in deze gekke coronatijd / lockdown ! Vandaag deel ik vier leuke ideeën voor Valentijnsdag-inspiratie, die nog steeds mogelijk zijn ondanks de avondklok. Een romantisch tripje naar het buitenland, of een luxe diner is geen optie. En helaas is een romantische avondwandeling ook geen optie.

Je hoeft natuurlijk niet perse bezet te zijn om onderstaande activiteiten te doen. Je kunt ook Valentijnsdag doorbrengen met je beste vriendin, een goede vriend of misschien wel je familie?!

Shot by @francesstefanie - Hoofdgerecht van Vegitalian.

Boek een (romantische) overnachting

Recent ben ik met mijn vriendin Stefanie (@francesstefanie) een nachtje weg geweest naar Utrecht. We verbleven in het hotel Mother Goose – binnenkort meer hierover in een blogpost. Stefanie is fotograve, haar werk is te zien op haar zakelijke instagram (@byfrancesstefanie). Mocht je nog toffe shots nodig hebben voor jezelf, of om je bedrijf te boosten? Dan is Stefanie the one you need!

Mother Goose heeft een Valentijnspecial ! Tijdens het Valentijn weekend (12 t/m 14 februari) zit het met de romantiek onder de vleugels van het hotel wel goed. Deze arrangementen zijn los bij te boeken. LOVE IS ON THE MENU bestaat uit het volgende: Mother Goose dekt de tafel voor jullie, en Ruby Rose en Vegitalian regelen het diner. De valentijnbox van Ruby’s wordt tussen 17.30 en 18.30 bezorgd – de box bestaat uit koude gerechten, een lekkere fles caga en Moulin Rouge cocktails. Tussen 19.00 en 19.30 staat Vegitalian voor je hotelkamerdeur om heerlijke truffelrisotto en big balsamic pizetta te bezorgen.

Filmavond

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker thuis te blijven. Het weer is er wel echt naar om een filmavondje te houden. Kies allebei een film uit die jullie willen kijken, haal lekkere dingen in huis en de movienight kan beginnen! Ben je niet zo van de films? Dan kun je ook gaan voor een serie avondje!

Romantische wandeling

Een avondwandeling is dan misschien beperkt qua tijd mogelijk. Maar je kunt natuurlijk wel overdag leuk gaan wandelen, denk aan de stad, het strand of het bos. Er is in Nederland genoeg mooie natuur waar je van kunt genieten. De drinks-to-go zaken zijn open, dus mocht je het koud hebben kun je altijd warme chocolademelk of gluhwein halen om even op te laden.

Liefde gaat door de maag – online kookworkshop

Recent heb ik via Instagram meegedaan aan een online kookworkshop. Hier heb ik Spaghetti a la Carbonara tartufato leren maken. In deze speciale variant zit truffel pecorino, wat de Carbonara naar een nieuwe culinaire hoogte brengt. 

Het werkt als volgt:

  • Bestel je PupediPasta pakket ( Elke week een ander, authentiek Italiaans recept // Alleen de allerbeste ingrediënten van Italiaanse bodem // Dagvers en huisgemaakte pasta)
  • Volg de online kookworkshop (Bereid het recept live met Piero, de kleinzoon van Mamma Licia. Elke zondag live op Instagram om 18:30.)
  • Geniet van de Italiaanse keuken!

Ook Mamma Licia / Pupedipasta is gek op Valentijn! Ze hebben een speciaal Valentijnsdiner, inclusief live muziek. Ze hebben een 3 – gangen menu samengesteld. De live kookworkshop op zondag 14 februari start om 18:30 en duurt ongeveer 1.5 uur. Voor 2 personen kost het slechts €85,-. Het pakket en de gangen zijn vegetarisch. 

Mijn eigen planning

Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik mijn Valentijnsdag door ga brengen. Ik denk dat het een combinatie zal worden van een wandeling, een lekker diner en een leuke film om de dag mee af te sluiten. Ik ben benieuwd wat je van mijn Valentijnsdag-inspiratie vond, en of je er wat aan hebt gehad!

Wat ga jij doen op 14 februari?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment