Sinds eind januari zit ik (Nikki) in Antwerpen, dus daarom dacht ik dat het tijd werd voor een update! In mijn update zal ik jullie vertellen over mijn leven hier en wat tips geven voor als je zelf naar België/Antwerpen wil.

IMG_3354

Voor degene die het nog niet weten: door mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam was ik verplicht een halfjaar naar het buitenland te gaan.  Door wat persoonlijke redenen is dit Antwerpen geworden, stiekem had ik nu ook liever in een zonnig land gezeten, maar Antwerpen is ook zeker erg leuk! Ik heb enorm veel lieve en leuke mensen hier leren kennen, waaronder mijn twee Nederlandse maatjes: Sef en Lobke (van de foto’s). Met hen heb al: veel geshopt, Brussel bezocht, drankjes gedaan, veel gegeten (frietjes en wafels) en natuurlijk Antwerpen zelf verkend. 

IMG_6175

Antwerpen is een enorm leuke stad, het doet mij persoonlijk zelfs meer aan een dorp denken door de kleinschaligheid, aangezien (bijna) alles te voet te doen is. Zo loop ik bijvoorbeeld iedere ochtend en middag 15/20 minuten naar school door de winkelstraat (foute boel voor mijn portemonnee, i know..). Het leuke aan Antwerpen is dat er 1 straat helemaal vol is met winkels: de Meir, een beetje te vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam, maar ik vind het er verzorgder en mooier uit zien. Vanaf de winkelstraat loop je zo naar de Groenplaats, waar mijn school is, waar ook een hoop gezellige terrasjes zitten waar je zelfs in de winter buiten kunt zitten onder een heater. Rondom Groenplaats zijn ook genoeg leuke restaurantjes.

IMG_5609

Aan de andere kant van Antwerpen (nog steeds op loopafstand) heb je mooie pleinen, zoals “De grote markt” waar het stadhuis ligt en het plein waar de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal staat (onderstaande foto is van de Kathedraal, vanuit mijn klaslokaal). Ook museum de MAS is een aanrader, vanaf de bovenste verdieping daar heb je namelijk uitzicht over de hele stad. De hele stad heeft gratis wi-fi dus no worries als je even de weg kwijt bent of iets op wilt zoeken.

IMG_6266

Houd er rekening mee dat als je zelf naar Antwerpen wil, dat alle winkels sluiten om 18:00 en het alleen koopzondag is op de eerste zondag van de maand. Antwerpen is makkelijk te bereiken met het OV en dan loop je zo de winkelstraat (De Meir) in, ook is het centraal station echt een must see. De Hema heeft nu bijvoorbeeld een onbeperkt reizen kaart binnen Nederland en België voor 19 euro, dus dan kun je bijvoorbeeld een dagje heen en weer naar Antwerpen! Mocht je liever met de auto gaan, dan kan dit natuurlijk ook, vlakbij de Scheldekaai kun je gratis parkeren. Typ Scheldekaai in op je navigatie, zodra je daar aan komt zie je een groot parkeerterrein met een soort Efteling achtig puntdak, zodra dat puntdak stopt bij het parkeerterrein is het gratis parkeren. Sorry voor de onduidelijke uitleg, maar zodra je er met je auto rijdt zul je vast snappen wat ik bedoel! Ook kun je natuurlijk op genoeg plekken betaald parkeren in het centrum.

Wil je nog iets weten over Antwerpen? Vraag het vooral!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

2 Comments

Write A Comment