Samen ben ik met mijn moeder een weekendje naar Vlieland geweest. Vandaag vertel ik jullie meer over wat je kan doen (what to do) op het waddeneiland.

Vanaf Harlingen hebben wij de veerboot naar Vlieland gepakt. Dit is een boottochtje van ongeveer 1,5 uur. Dit was prima te doen, want het uitzicht vanaf de veerboot was erg gaaf. De gehele tocht was het dragen van een mondkapje verplicht.

Eenmaal aangekomen op Vlieland gingen we naar ons hotel om ons op te frissen en onze spullen te droppen. Daarna gingen we meteen het eiland verkennen – op aanrader van het hotel – per fiets. We hadden prachtig weer het weekend, en het was bijna windstil – ideaal!

Duinen Vlieland
Bos Vlieland

Het was zo ontzettend gaaf om het eiland per fiets te verkennen, je bent namelijk overal zo veel sneller! We kozen er voor om naar het uiterste strand te gaan fietsen. Wat ik erg mooi vond was dat je naar links keek je oneindig water zag. En omdat het zulk mooi weer was, zag je de blauwe lucht reflecteren in het water (zie de uitgelichte foto).

Op de terugweg, na zo’n 1,5 uur fiesten, namen we de duinroute terug. Believe me, dit was erg pittig maar het zeker waard. Je hebt op Vlieland een soort wildgebied, waar schapen en koeien rondlopen. Dit leek ons erg leuk om te zien, en we hadden aardig wat wilde dieren gespot onderweg!

Je kunt op Vlieland ook erg lekker wandelen. Er zijn genoeg natuurgebieden. Ook heb je er een bos waar je goed kunt wandelen (en fietsen). Het eiland is trouwens autoschuw. Je hebt dus bijna geen verkeer tegen, ideaal! En het is er erg stil, lekker om even te genieten van de rust.

Uitzicht vuurtorenpunt Vlieland
Vuurtoren Vlieland

Het eiland heeft ook een vuurtoren. Het is aardig wat trappen omhoog, maar dan heb je ook een uitzicht waar je U tegen zegt. Ik vond het zelfs wel Ibiza vibes hebben. Vanaf de vuurtoren kon je horizontaal het eiland zien / de zee. Dit vonden wij erg mooi!

Ik moet zeggen dat we erg veel gezien hebben in een weekend. Helaas waren de winkels en restaurants dicht, dus kan ik je de hotspots niet delen. Ondanks de lockdown hebben mijn moeder en ik een rustgevend en actief (lees: 3 uur lang fietsen) weekend gehad.

Ben jij wel eens op Vlieland geweest?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

2 Comments

Write A Comment