Afgelopen week ben ik samen met ongeveer 20 andere bloggers en/of pers uitgenodigd voor een diner bij de re-opening van Brasserie De Roode Leeuw in Amsterdam.

Brasserie de Roode Leeuw (hotel en restaurant) bestaat al sinds 1911. In de 20e eeuw was de brasserie vooral een ontmoetingsplek voor handelsreizigers en zakenmannen. Later veranderde dit en maakte de Roode Leeuw een switch naar toeristen.

Om het gevoel te krijgen van de 20e eeuw, gingen we met een koets Amsterdam verkennen. Dit was echt super leuk, omdat ik dit nog nooit eerder gedaan had. Zo leer je je eigen stad toch nog kennen op een andere manier!

Het interieur heeft een restyling ondergaan. Het is een combinatie van modern en ouderwets – denk aan fluwelen banken, klassiek tegelwerk gecombineerd met moderne lampen en prachtige marmeren tafels. Wat mij vooral aansprak was de serre op Damrak. Je kunt hier uren mensen kijken die langs lopen. De brasserie zit natuurlijk op een fantastische locatie in hartje Amsterdam.

Op de menukaart staan vooral typische Hollandse gerechten, maar dan haute cuisine. Je kan bij de brasserie terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Zondag – Woensdag |07:00 – 00:00 (keuken tot 22:00)
Donderdag – Zaterdag|07:00 – 01:00 (keuken tot 22:30)

Brasserie de Roode Leeuw is tegenover de Bijenkorf. Je kan er dus makkelijk naar binnen stappen voor een lekker kopje koffie als shopping break. Je kunt de brasserie makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf.

Ben jij van plan een kijkje te nemen in de nieuwe Brasserie De Roode Leeuw? Ik ga er zeker nog een keer heen om lekker te ontbijten!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

1 Comment

  1. Anneke Turgman Reply

    Mijn vriendin en ik ziin vandaag voor het eerst weer in restaurant de Rode Leeuw geweest. We komen er al jaren, ook met de families. Zeker vanwege de warme en gezellige sfeer. Tot onze teleurstelling en verdriet is hier helemaal niets meer van over. Geloof me dat dit een hele shock was. Het is een sfeerloze, smakeloze toeristentent geworden, zoals nu de hele stad al vol mee is. Niets speciaals meer aan. Ik denk dat veel mensen, als ze het hebben gezien, in shock zullen zijn over deze barbaarse wansmaak.
    R.I.P ex- Rode Leeuw.

Write A Comment