I love Milano! Good food, fashionable people and beautiful buildings.

Vandaag laat ik wat foto’s zien van mijn citytrip naar Milaan. Hier ging ik samen met mijn ouders, broertje en zijn vriendin heen. Elk jaar gaan we op stap met z’n allen, vorig jaar gingen we naar Porto. We moeten voor dit jaar nog wat uit kiezen, dus mocht je suggesties hebben let me know!

Fun fact: Milaan is na Rome de grootste stad van Italie. Milaan word gezien als de economische hoofdstad van het land.

Er zijn echt zo veel mooie gebouwen in Milaan. Een van de mooiste gebouwen vond ik wel de kathedraal van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente). Dit is een meesterwerk van gotische kunst. De kathedraal staat aan het Domplein, in het hart van Milaan.

Je hebt bij het plein ook veel leuke winkels, je kunt hier dus goed shoppen. Ook het warenhuis Rinascente zit hier, dit is een soort Bijenkorf ;-). Ben je op zoek naar een fijne vintage winkel ? Dan raad ik je Vintage Delirium aan, hier heb je echt prachtige designer items.

Ik raad het ook zeker aan om te winkelen bij Galleria Vittorio Emanuele II. Deze winkelgallerij is dichtbij Duomo. Je hebt hier prachtige designer winkels als Louis Vuitton en Dior. Het gebouw waar de winkels in zijn gevestigd is echt prachtig. De architectuur is ontzettend mooi om te zien door het glazen dak en de verlichting.

Na een ochtendje slenteren, krijg je vanzelf trek. Ik raad je deze broodjes van All’Antico Vinaio zeker aan. Dit zijn heerlijke vullende broodjes, ideaal voor een snelle hap. Je kunt hier niet binnen lunchen, dus het is echt Italian streetfood. Er staat altijd een rij, maar maak je geen zorgen! Het wachten duurt meestal niet lang, en is het ook zeker waard 😉

Wat vind jij van de stad Milaan?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment