Een keer per jaar plannen m’n moeder en ik een citytrip in. Dit jaar gingen we naar Madrid. In de blogpost van vandaag lees je mijn tips!

Sightseeing

Wij kwamen op een zaterdag aan. We verbleven bij Akeah, een centraal gelegen hotel. Vanaf hieer konden we makkelijk naar de highlights als Plaza Espana en Plaza de las Cortes. Tussendoor gingen we een lekkernij halen bij Pasteleria la Mallorquina, dit is een pastelluria die als sinds 1894 bestaat. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Plaza Mayor, en aaneensluitend de foodhal Mercado de San Migue. Echter vonden wij het iets te druk en warm binnen om ook echt hier iets te eten/drinken.

Iets wat ook een must-visit is, is de Jardines de Sabatini. De tuinen bevinden zich aan de noordzijde van Palacio Real. Het is een van de mooiste parken in het centrum van Madrid. Dit komt door de symmetrische inrichting en de ligging. Fun fact! De tuinen zijn aangelegd in een Franse stijl, denk aan de creatieve manieren waarop struiken gesnoeid worden. En hoe de planten geplant zijn in geometrische vormen.

Een ander mooi park is Palacio Cristal del Retiro. Onderweg hier naar toe zie je ook mooie monumenten als Monumento alfonso XII. Helaas was Puerta de Alcala under construction toen wij er waren.

Shopping

Wil je shoppen ? Dan is Gran Via de straat voor jou. Ook heb je hier het mooie warenhuis El Corte Ingles. Ik ben helemaal gek van Sephora, dus heb ik wat mooie make-ukjes meegenomen. Kortom: er zijn hier genoeg leuke winkels en boetiekjes, zodat je niet met lege handen naar huis hoeft te gaan!

Food

Een diner tip is Bel Mondo. Dit restaurant is onderdeel van de Big Mamma Group (from France). In Parijs ben ik bij Pink Mamma geweest van deze groep. Je kunt bij Bel Mondo heerlijk lunchen, en dineren. Wel raad ik je aan om van te voren te reserveren, het is namelijk erg populair! Gaat je voorkeur uit naar een typisch Spaans restaurant? Dan is Taberna Malespina echt een aanrader. Hier kun je tapas eten met de locals. Ook schijnt Museo del Jamon leuk te zijn, een ham museum. Hier zijn wij alleen niet geweest.

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment