Een van de highlights van Budapest is zeker het Hongaarse parlementsgebouw / Parlamento (Országház).

Het parlementsgebouw is gelegen aan de Donau. Regelmatig worden hier bijvoorbeeld staatshoofden ontvangen door de Hongaarse president en/of ministers. Het is een van de fraaiste monumenten van de wereld. Het gebouw heeft veel historie. De bouw van het gebouw startte in 1896. Er waren meer dan 100,000 mensen betrokken bij de bouw van Parlemento Budapest.

Fun facts: De lengte is 268 meter, de grootste breedte is 118 meter. De hoogte is 27 meter en de koepel is 96 meter hoog.

Op het plein voor het gebouw staan standbeelden. Ook heb je monumentale trappen die naar de ingang leiden. Hier staan bronzen leeuwen op. Ik vond het persoonlijk erg indrukwekkend om te zien allemaal. Er worden elke dag rondleidingen verzorgd, mocht je dit interessant vinden. Dit hebben wij gezien de tijd, en het lekkere weer niet gedaan.

Zoals gewoonlijk draag ik een allblack look. Op de foto draag ik een zwarte basic kol. Eronder een snake rokje van Asos. Mijn accessoires zijn van Chanel. Ik heb deze hakken al een tijdje, dus ik weet niet precies meer waar ik deze heb gehaald. Ik moet toegeven, deze droeg ik natuurlijk niet de hele dag. Tijdens een citytrip zet ik nogal wat stappen, en dat lukt mij niet op zulke hakken 😉

Ben jij wel eens in Budapest geweest? En wat vond je dan van dit gebouw?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment