Christmas citytrip to Oberhausen!

Vandaag vertel ik je meer over mijn stedentrip naar Oberhausen. In december is het hier echt super leuk voor de kerstmarkten. Je hebt verschillende kraampjes met leuke hebbedingen, en lekkernijen. Denk dan aan curry wurst, of een lekkere pull gluhwein. De kerstmarkt in Oberhausen is erg sfeervol. Het is een dorpje vol kerstverlichting en sfeervolle kerstmuziek. De periode wanneer de kerstmarkten zijn: 8 Nov – 23 Dec.

Naast de curry worst heb ik natuurlijk ook een schnitzel geprobeerd. Dit heb ik gedaan bij Flachaualm. Dit was een soort van overdekte skihut. Het was fijn om hier wat te eten en op te warmen na het slenteren over de kerstmarkt. Op de kerstmarkt heb ik niks gekocht qua souvenirs.

Oberhausen staat ook bekend om het winkelcentrum Centro (Westfield). Dit winkelcentrum bestaat uit 119.000 m² winkeloppervlakte. Dit is het grootste winkel- en vrijetijdscentrum in Europa. Er zijn 14.000 parkeerplaatsen, en het fijne is dat je er gratis kunt parkeren. Ook zijn er laadplekken voor elektrische auto’s (ik moet zeggen dat mij dit nog wel tegenviel).

Ook het winkelcentrum was helemaal leuk aangekleed in de kerstsferen – zie bijvoorbeeld de grote kerstboom. Dit was bij het eetgedeelte van het winkelcentrum. Je hebt zoveel keuze, bijvoorbeeld Five Guys maar ook pizza’s en KFC. Dit zijn natuurlijk geen chique restaurants, maar wel fijn voor een snelle hap tussen het winkelen door.

Ik heb onder andere verzorgingsproducten gekocht bij de DM. Van te voren heb ik op TikTok gekeken welke producten ik hier echt mee moest nemen. Dit vond ik fijn, want dan ging ik ‘voorbereid’ de drukke winkel in. Verder heb ik bij Sephora een lipgloss gekocht. Het was niet echt nodig om nieuwe kleding aan te schaffen, aangezien ik mijn outfits voor de feestdagen al klaar had liggen.

Ben jij wel eens naar Oberhausen geweest? Let me know!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment