Ik vind Parijs echt een fotogenieke stad. Vandaag vertel ik meer over een van m’n favoriete fotospots: Louvre Paris.

Het Louvre is denk ik het bekendste en ook drukst bezochte museum wereldwijd. Het heeft een bezoekersaantal van 9 miljoen per jaar. Er staan vaak lange wachtrijen voor de ingang van het museum. Het museum heeft een oppervlakte van 160.106 m2 (iets meer dan 23 voetbalvelden). Er zijn ongeveer 35.000 kunstwerken, onder andere de Mona Lisa.

Totaal shot

Het museum ligt centraal gelegen in Parijs, aan de seine. Het was een kasteel en paleis al vanaf de 12e eeuw. Sinds 1793 is het een museum en behoort tot een van de oudste musea van de wereld. Je vind hier ook kunstwerken van Nederlanders als Rembrandt en Vermeer.

De glazen piramides zijn ook niet te missen bij het Louvre. Erg mooi om te zien, alleen niet helemaal passend bij mijn Instagram kiekjes 😉 (eerder voor de toeristische foto’s). Ik heb deze foto’s gemaakt voor het paleis. Ik vond de setting erg mooi zo. Ik koos bewust voor een elegante/rustige look, zodat de focus op de achtergrond ligt.

  • Blazerjurk: Pretty Little Thing
  • Panty: Kruidvat
  • Tas: Chanel
  • Hakken: Onbekend (heb deze al een aantal jaar)

Wat vind jij van het resultaat van mijn foto’s bij Louvre Paris?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment