Voor het eerst in m’n eentje op vakantie, spannend! Ik ging ruim een week naar Kreta. En in de blogpost van vandaag neem ik jullie mee in m’n ervaringen, en tips van het eiland.

Al langere tijd had ik in gedachte om in m’n eentje de zon op te zoeken; ik wilde dit bijvoorbeeld combineren met een workaction. Maar na wat onderzoek te hebben gedaan, paste een relax/zon vakantie het beste bij mij. En dan is Kreta de perfecte bestemming.

Vanaf kinds af aan ga ik al naar Griekse eilanden toe. Ik ben onder andere op Kos, Zakynthos en Kreta geweest. De Griekse mensen zijn echt super vriendelijk. Het eten vind ik er lekker denk aan de tzatziki, en kip gyros – yum! En het weer is er 9/10 keer altijd goed.

Ik koos qua verblijf voor een studio, maar wel in een appartementen/hotel complex. En een must was een zwembad. Zo kon ik mezelf terugtrekken, maar ook de mensen op zoeken. Ook wilde ik qua locatie een levendig stadje, en zo kwam ik terecht in Malia. Dit staat bekend om het Engelse uitgaansgedeelte (in het hoogseizoen). Je hebt in Malia een oud en nieuw centrum. Ik zat in het oude centrum (hier heb je veel knusse restaurantjes, en leuke winkels). In het nieuwe centrum zitten vooral de uitgaansgelegenheden – dit sprak mij minder aan.

Van te voren had ik al wat leuke hotspots opgezocht, bijvoorbeeld het restaurant Taverna Odas. Dit was zo idylisch. Het eten wat je hier zit is een pasta typisch van Kreta. Een soort pasta carbonara, maar dan anders ;-). Op het begin dacht ik dat het gek zou zijn om in je uiteten te gaan, maar dit was helemaal niet zo. Stiekem is het best wel relaxed! En als je een open houding hebt, maken mensen vanzelf wel een praatje met je (of de bediening).

Mijn dagen zagen er als volgt uit, in de ochtend ging ik iets actiefs doen. Denk aan in de ochtend wandelen naar het strand, yoga of een hike. En in de middag ging ik dan zonnen bij het zwembad, of liggen op het strand. Op deze manier was ik wel in beweging, maar had ik genoeg ontspanning.

Ik vond het fijn om in mijn eentje op vakantie te gaan. Wel zal ik de volgende keer naar een bestemming gaan waar wat meer mensen van mijn leeftijd zijn. Nu waren er vooral veel oudere stellen. Ik ben nog aan het orienteren waar ik naar toe wil in (waarschijnlijk) Europa – denk aan Marbella/Ibiza. De volgende stap zal dan buiten Europa zijn, bijvoorbeeld naar Bali. Dus alle tips zijn welkom!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment