Jardin du Palais Royal vind ik echt een van de mooiste tuinen van Parijs.

De tuin grenst aan Palais Royal, een voormalig koninklijk paleis. Tegenwoordig zit hier het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad. Ik maak hier eigenlijk altijd wel een foto als ik op citytrip naar Parijs ben.

Palais-Royal is in de buurt van het Louvre, en zit in het 1ste arrondissement. Het is gebouwd in de 17e eeuw. Je kunt in de tuin super leuk zitten op de groene stoeltjes. In het midden zit een grote fontein (Pol Bury). Het is altijd gezellig druk in de tuin! En tegelijkertijd is het een oase van rust.

Koffie tijd!

Dichtbij het Palais Royal heb je de populaire zuilengalerij (zwart wit). Hier worden dagelijks foto’s gemaakt door toeristen. Het kunstwerk heet Les Deux Plateaux genoemd. Het is gemaakt door de kunstenaar Daniel Buren.

Wij namen een koffie break bij Café Kitsuné. Je hebt hier meerdere vestigingen van in Parijs. En natuurlijk vond ik het leuk om de koffiebeker te gebruiken als props voor mijn foto. De jurk die ik draag op de uitgelichte foto is trouwens van In The Mirror Amsterdam.

Ben jij ook zo’n fan van Parijs?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment