Een van de grootste natuurlijke stadsparken van Spanje is Jardin del Turia Valencia. Het is een park van meer dan 9 kilometer die door de hele stad loopt. Het park heeft zones om te sporten, bankjes om op te zitten en leuke hoekjes waar je kunt picknicken.

Het park is ideaal voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het park heeft 18 bruggen, die grenzen aan beide oevers van de stad. Elke brug heeft een eigen stijl. Opvallend zijn de historische bruggen San José (17e eeuw), Serranos (16e eeuw), Trinidad (15e eeuw), del Real (16e eeuw) en del Mar (16e eeuw). Het is echt een afdruk van de eeuwenlange geschiedenis van Valencia. Het park is volgeplant met palmbomen, sinaasappelbomen, fontijnen, vijvers en nog veel meer.

Fun fact: Het park was eerst een rivier Turia

In het jaar 1957 overstroomde de rivier Turia. Hierdoor was er veel schade. Om te voorkomen dat er nog een overstroming zou komen, heeft men besloten om de rivier om te leiden.

Een deel van het park ligt bij Ciutat de les Arts i les Ciències. Hier vind verschillende kunstwerken. Doordat het park een open karakter heeft, kun je de gebouwen van het moderne kunst- en wetenschapswijk mooi zien.

Je kunt heel leuk door het park Jardin del Turia Valencia fietsen. Onderweg zijn er ook bars en cafetaria´s met grote terrassen om op kracht te komen.

Ben jij wel eens in Valencia geweest? Let me know!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment