Vandaag vertel ik je meer over Igreja do Carmo in Porto. Het is eigenlijk een combinatie van twee kerken. Deze worden gescheiden door een klein huisje van 1 meter breed. Dit is destijds gedaan omdat kerken nooit elkaars buren mochten zijn.

De kerk aan de linkerkant is Carmelitas, deze kerk stamt uit de 17e eeuw. Igreja do Carmo is de kerk aan de rechterkant. Dit is en typische rococostijl. De zijkant van de kerk is vol met azulejo-tegeltjes in blauw en wit. Dit kunstwerk is gemaakt door Silvestro Silvestri. Igreja do Carmo is gebouwd tussen 1756 en 1768.

Het exacte adres is: Rua Carmo, Porto 4050-164. Je kunt gratis naar binnen in de kerk. Je kunt tegen betaling een kijkje nemen in het museum.

Nu natuurlijk wat meer over mijn outfit. Het jurkje heb ik vorig jaar gekocht bij de Zara. De hakken zijn van de H&M Premium collectie. Mijn zonnebril heb ik bij The Sunglass Hut in de Bijenkorf gekocht. Dit model is van het merk Gucci.

Ik ben echt helemaal verliefd geworden op Porto. Het is zo’n fijne en leuke stad. Perfect voor een citytrip van 3/4 dagen. Je kunt er heen met familie, vriendinnen of bijvoorbeeld je partner. Echt een aanrader!

Ben jij wel eens in Porto geweest?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment