6a05b012c3822021e2988e09ecf696f4

Op Instagram volg ik veel make-up artists. Zij hebben altijd de perfecte wenkbrauwen. Dit was voor mij een reden om uit te zoeken hoe je onder andere make-up ook mooie wenkbrauwen krijgt. Ik geef tips, tricks en onthul de musthaves voor de perfecte wenkbrauwen.

60fbd729046d7f5445f794994b9732bc

Source: Pinterest

Je hebt verschillende vormen wenkbrauwen. Ik neig naar de attractive natural vorm. Welke vorm heb jij?

Tip nummer een. Je moet nooit je haren boven je wenkbrauwen weghalen. Dit zorgt er voor dat de natuurlijke vorm weg gaat, dat is erg zonde. Het is namelijk moeilijk om deze fout te herstellen, zelfs met make-up.

Een andere tip wat betreft het epileren: je moet niet te veel haren wegplukken. Epileer je wenkbrauwen dus niet in het zonlicht, anders haal je haren weg waar je normaal geen last van hebt. Je zult denken, hoezo dat? Maar deze haartjes kunnen er wel onbewust voor zorgen dat je wenkbrauwen mooi in tact blijft qua vorm.

bc030c5171c597e2754a568e844bf3b4

Source: Pinterest

Volle, natuurlijk gevormde, donkere wenkbrauwen à la Cara Delevingne? Yes, please! Sinds Cara Delevingne furore maakt tijdens internationale modeshows, zijn volle wenkbrauwen hotter dan hot!

Ik heb het over epileren, maar je hebt wel een goede pincet nodig. Ik ben fan van de pincet van Tweezerman. Tweezerman staat bekend om de goede pincetten, maar ze zijn wat prijziger. Je kunt het zien als een investering in je wenkbrauwen. De pincetten zijn verkrijgbaar bij onder andere de Douglas.

4e2de4a8c7ead59d2f3db06379375fd4

Source: Pinterest

Last but not least, koop niet alleen een wenkbrauw potlood maar ook poeder. Met het potlood teken je de vorm van je wenkbrauw. Je vult als het ware je wenkbrauwen in met de poeder. Ik heb een wenkbrauwpotlood van Rimmel en poeder van de Etos & So Susan.

Koop een wenkbrauw poeder en het potlood in dezelfde kleur als je wenkbrauwen. Als er geen exact dezelfde keur is, kies dan voor een wat lichtere kleur. Een donkerdere poeder/potlood kan een wolfje weerwolfje effect geven, en dat is niet de bedoeling!

IMG_3050.JPG

Source: Pinterest

Hier een foto en stappen hoe je je wenkbrauwen het best kunt tekenen en inkleuren. Nog even samengevat in het Nederlands:

 1. Teken een lijn onder en boven je wenkbrauwen met het wenkbrauw potlood
 2. Vul je wenkbrauwen in met je wenkbrauw poeder van onder naar boven

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips!

IMG_1969-300x300

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

6 Comments

 1. Ik heb echt nog nooit iets aan mijn wenkbrauwen gedaan. Ik ben bang dat ik het ongelijk wordt en steeds meer weg moet halen tot ik eigenlijk gewoon niks meer over heb haha! Misschien moet ik het ooit door een professional laten doen haha!

  • Come-Moda Reply

   Ja het is ook best eng om een ander aan je wenkbrauwen te laten zitten!

 2. Ziet er goed uit! Ik heb een wenkbrauwpoeder van Catrice, ben daar erg tevreden mee.

  • Come-Moda Reply

   Oeh die ken ik nog niet. Wie weet ga ik hem wel uittesten !

 3. Nice, ik hou ook echt van dikkere wenkbrauwen!
  Probeer ook niet het uiteinde te lang door te laten lopen want iets kortere wenkbrauwen geven vaak een opliftend effect.
  Bij mij ten minste haha, iedereen moet natuurlijk voor zichzelf kijken wat werkt <3

  -X-

Write A Comment