Voor mijn hotspot rubriek  ben ik een kijkje gaan nemen bij de cocktailbar Door 74. De hotspot is gevestigd in de Reguliersdwarsstraat. Lees verder om meer te weten te komen over de eerste speak-easy club van Amsterdam!

Voor de mensen die het lastig vinden om een cocktail te kiezen is er dit speciale  spel ontwikkeld. Om de zoveel tijd wordt de kaart vernieuwd. Het spel is makkelijk, je gooit met een dobbelsteen op het bord. Het is de bedoeling dat je de cocktail kiest waar je dobbelsteen op uit komt.

Het bord is verdeeld in verschillende categorieën cocktails. Je hebt de categorie zoet, fruitig, sterk en kruidig. Samen met mijn vriend Koen heb ik cocktails geproefd uit alle categorieën. De cocktails gaan goed samen met de olijven en borrelnootjes die je van het huis krijgt.

Dit was cocktail numero uno, een fruitige cocktail. Het was de cocktail van de dag. In deze cocktail zat champagne gemixt met een rijpe rum (12 jaar oud) en verse munt. Erg lekker en gevarieerd. De cocktail was een explosie aan smaken.

Hier drink ik mijn coconut cocktail, deze valt onder de zoete cocktails. De cocktail heet; Put The Lime In The Coconut. De cocktail smaakt zoals je wel kunt raden naar cocos en lime. Lekker fris en zoet! Ik vond het glas ook erg leuk. Ik ga binnekort maar op zoek naar hetzelfde leuke cocktailglas!

Zoals je al hebt gezien op de foto’s is het erg donker in Door74, ja dit hoort zo. Door74 is een club met het speak easy concept, dit stamt uit de jaren 20 in Amerika. Toen was het verboden om alcohol te drinken, dus gingen mensen stiekem naar clubs toe om hier toch te drinken. Dit is dan ook de reden dat Door74 niet opvalt als je niet weet dat het bestaat.

Ik vind het concept, de cocktails en de club Door74 erg leuk. Het is zeker de moeite waard om hier een drankje te doen met je beste vriendin of bijvoorbeeld met je vriend. Het is een hele ervaring om namelijk een cocktail te drinken in deze club!

Ben jij al een keer geweest bij Door74?

IMG_7416.PNG


Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

4 Comments

  1. Als ik dit artikel lees, vind ik het jammer dat ik niet in de buurt woon. Amsterdam is zo’n 2,5 uur rijden voor mij. Binnenkort toch nog maar eens een weekendje Amsterdam plannen. Ik vind het juist wel leuk als het een beetje donker is. Daarnaast is het ook fijn dat je met het speciale spel kunt kiezen welke cocktail je neemt. Als ik een menukaart voor me heb, ben ik altijd drie uur aan het denken, omdat ik alles wil proberen, haha.

    • Come-Moda Reply

      Ah balen! Het is altijd leuk om er natuurlijk een weekendje van te maken.

Write A Comment