Cafe Americain was in de jaren vijftig een ontmoetingsplaats waar Amsterdammers samen kwamen. Nu is het een plek met mooi uitzicht op het Leidseplein. Ik heb hier samen met een vriendinnetje een lekkere high tea gedaan met onder andere een tea cocktail.

 

Er hangt een relaxte sfeer bij Cafe Americain. Toen wij er waren (vrijdagmiddag 14.00 uur) was er live muziek. Er was een pianist – dit gaf een erg sfeervol gevoel. 

De ramen en koepels geven je een gevoel alsof je in een ouderwets cafe zit. Terwijl de meubels weer erg modern zijn, denk aan velvet stoelen en banken en een open bar. Er zijn veel goudtinten aanwezig in het interieur – I like it!

De high tea bestond onder andere uit koude items. We kregen finger sandwiches met roast beef met creme van look, zalm en kruiden crème fraiche en komkommer met jonge kaas.

Qua zoetigheden kregen we de keuze uit een lekker taartje van Holtkamp. Daarnaast kregen we heerlijke pralines, slagroom soesjes, petit four, macarons en heerlijke scones (die zijn natuurlijk niet te missen bij een high tea!). Ook kregen we warme hapjes. Een lekker soepje en een kleine boeuf bourgeon. 

De openingstijden zijn:

  • Maandag t/m woensdag: 06.30 – 22.30 (keuken tot 22.00)
  • Donderdag en vrijdag: 06.30 –  23.30 (keuken tot 22.00)
  • Zaterdag: 07.00 – 23.30 (keuken tot 22.00)    Zondag: 0700 – 22.30 (keuken tot 22.00)

Wij hebben hier een heerlijke high tea gehad. De prijzen verschillen aan de hand van welk ‘high tea menu’ je kiest. Wij hebben gekozen voor de High Tea Royale, deze kost 36 euro per persoon. Wil je meer weten ? Neem dan even een kijkje op de website!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment