Amsterdam heeft veel Italiaanse restaurants. FIKO Amsterdam blijft toch wel echt een van m’n favorieten, waarom? Dat vertel ik je in de blogpost van vandaag!

Het FIKO restaurant Amsterdam Oud West is een combinatie van fashionable en cool. Het interieur is strak met gouden details. Zelfs de menukaart is fancy, denk aan een pizza met witte truffel en 23 karaats gouden vlokken. De pizza kun je bestellen voor 78 euro. De prijzen zijn iets bovengemiddeld, maar staat zeker in verhouding met de kwaliteit. FIKO heeft trouwens ook een pizza bar in de Pijp zitten. In dit restaurant draait het meer om casual food.

FIKO Pizza, yum!
Cheesecake for dessert

Als voorgerecht koos ik voor de black angus carpaccio (to share). Ik vond het lastig om het hoofdgerecht te kiezen, dus nam ik de pizza FIKO en pasta carbonara (allebei to share). Op deze manier had ik en pizza en mijn favoriete pastagerecht. We waren met z’n zessen uiteten, dus heb ik ook andere soorten pizza’s kunnen proeven.

Op de Instagram pagina van FIKO Amsterdam zag ik deze cheesecake al. Ik ben een vrij lastige toetjes eter, dus ik was helemaal excited. Het was een heerlijk toetje! En als drankje er bij nam ik een Hugo 🙂 Eigenlijk wilde ik gaan voor een Espresso Martini, maar ik kan niet goed tegen caffeine in de avond, dus koos ik toch voor een ander drankje.

FIKO Amsterdam Oud West restaurant zit op de Eerste Constantijn Huygensstraat 60. Je kunt hier in de zijstraten parkeren (let op! ook betaald parkeren op zondag). Het restaurant is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ben je enthousiast geworden om langs te gaan? Dit zijn de openingstijden:

Monday to Thursday: 17:00 – 22:30
Friday to Saturday: 17:00 – 23:30
Sunday: 17:00 – 22:30

Wat is jouw favoriete Italiaanse restaurant in Amsterdam?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment