Ben je tevreden met de manier waarop jij altijd jouw make-up doet? Of ben je misschien een echte trendvolger als het over cosmetica gaat? Hoe dan ook, ik heb de nieuwe cosmetica trends van 2017 voor je.

Natuurlijke producten en transparante make-up voeren dit jaar echt de boventoon als je het hebt over de laatste cosmetica trends. We vinden het met zijn allen ook steeds belangrijker om te weten wat we eigenlijk precies op ons gezicht smeren. Het lijkt dan ook onvermijdelijk dat er steeds vaker gekozen zal worden voor de fabricage van make-up met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Hydratatie
Helemaal in stijl met de laatste trend zijn de producten die tegenwoordig op waterbasis worden gemaakt. Hydratatie is, zoals je weet, enorm belangrijk. In 2017 zullen we veel meer producten gaan zien die op waterbasis zijn, zoals foundation, eyeliner, nagellak etc.

Kleuren
De kleuren worden gedurfder. De oogschaduw wordt intenser en de blushes mogen rozer of meer oranje. Wat je dan ziet is dat de make-up als geheel dan ook meer op gaat vallen. Feestelijk dus!
oogschaduwMini’s
Altijd handig om mee te nemen, op reis, of gewoon als je gaat stappen, van die handige mini verpakkingen. De ideale manier om lekker veel mee te nemen zonder dat je met enorme tassen zit. Het is alleen jammer dat je nog niet zoveel keuze hebt in de mini’s. Dit jaar gaan we gelukkig steeds meer van die handige mini verpakkingen zien.

Lippen
Meer dan ooit spelen lippen een belangrijke rol in het modebeeld. Grote, felle en opvallende lippen zijn een absolute must. Steeds vaker gaan de grote merken een samenwerking aan met beroemdheden. We zullen dus op de billboards ook steeds vaker bekende gezichten gaan zien. Volgens cosmetisch kliniek Easy Cosmetics zal ook dit jaar het opvullen van je lippen erg populair zijn. Deze relatief kleine ingreep zorgt namelijk voor de lippen van je dromen!  

lips

Face Shaping
Het blijft toch altijd bijzonder als je ziet wat sommige mensen met make-up kunnen doen. Echte kunstenaars zijn het! Anno 2017 is het een beetje gedaan met alleen maar de contouren aan te zetten met donkere kleuren. De trend is om vooral je sterke kanten te benadrukken door deze te ‘highlighten’. Voor het highlighten kan je tegenwoordig producten kopen met een chrome tint er in, voor een extra chique uitstraling.

Ter afsluiting van dit artikel bied ik je nog een aantal tips aan over Face Shaping, zodat je lekker zelf kunt experimenteren!

  1. Om te beginnen breng je eerst een dagcrème aan, als basis.
  2. Nu kan je de gezichtsdelen die je extra wilt benadrukken gaan highlighten. Dat doe je door op die plaatsen een kleur aan te brengen die twee tinten lichter is dan jouw eigen huidskleur. Het beste doe je dit met een penseel. Dan krijg je mooie strakke lijnen.
  3. Nu ga je de gehighlighte gebieden contouren. Voor jouw voorhoofd, kin en kaaklijn gebruik je een kleur twee tinten donkerder dan jouw eigen huidskleur. Gebruik een kleur vier tinten donkerder voor het contouren onder het jukbeen. Ook hier geldt dat je het beste een penseel kunt gebruiken.
  4. Vervolgens ga je alle kleuren ‘blenden’ met een sponsje of een penseel.
  5. Als je dat gedaan hebt en alle kleuren zijn egaal in elkaar overgelopen, breng je een transparante poeder aan over het geheel. Dat geeft een mooie matte tint en het blijft nog langer zitten ook.
  6. Tenslotte nog een beetje blusher en kijk… je hebt een perfecte basis!

Succes!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment