Alkmaar staat al jaren in de top 10 van winkelsteden van Nederland. In de blogpost van vandaag deel ik waarom ik het zo’n leuke stad vind!

In de stad is er voor iedereen wel iets te vinden. Je hebt in Alkmaar kleine boetiekjes (vooral te vinden in de zijstraten), maar ook de grotere winkelketens. Ook zijn er super veel leuke horeca zaken om bijvoorbeeld gezellig te lunchen, borrelen of dineren.

Samen met mijn moeder ben ik na een dagje shoppen nog een kopje koffie gaan drinken bij Luttik. Hierbij namen we een heerlijk stukje appeltaart. De coffeebar is van 09.00-18.00 geopend. Naast dat je hier koffie kunt drinken, is het ook een conceptstore, en zit er een boutiquehotel in hetzelfde pand.

Het Waagplein is de eye-catcher van Alkmaar (uitgelichte foto). Op het plein is er elke vrijdagochtend de Kaasmarkt (maart t/m september). Ook heb je leuke terrassen op het plein. Verder vind je hier het Kaasmuseum en de Alkmaar store.

Fun fact: Alkmaar staat vooral bekend om de kaasmarkt. Duizenden bezoekers over de hele wereld komen hiervoor naar de stad.

. Ben jij wel eens in Alkmaar geweest? Ik ben benieuwd wat je van de stad vind!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment