Café de Flore is een populair café met een veel historie. Het zit in in het 6e arrondissement van Parijs, om precies te zijn in de wijk Saint-Germain des Prés. Als je hier heen gaat, maak je een ultieme Franse experience mee. Echt een aanrader dus!

Waarom? Het cafe heeft kleine ronde tafels, en de obers lopen in pak. Ik denk dat het een van de meest beroemde cafes is in Parijs. Er komen dagelijks beroemde klanten, waarbij het zien en gezien worden belangrijk is (dit was vroeger ook al zo). Picasso ging hier vroeger bijvoorbeeld ook regelmatig heen.

Het café werd ongeveer in 1885 geopend. Dit was vroeger een ontmoetingsplek van de Parijse elite. Het cafe ligt Saint-Germain des Prés. Het zit op de hoek van Boulevard Saint-Germain en de Rue Saint-Benoît. Je hebt hier heerlijk uitzicht. Ik kan namelijk wel de hele dag mensen kijken.

Jennifer bestelde de populaire hot chocolate milk, met slagroom. Ik ging as usual voor een cappuccino. We wilden er nog wat lekkers bij bestellen, als een croissant – maar deze waren er niet meer. Ondanks het uitzicht, en de fotogenieke plek vond ik de service niet heel bijzonder. De drankjes waren zoals je van Parijs gewend bent aan de prijzige kant. Het was een leuke ervaring, maar wel goed om dit er als sidenote bij te vermelden 😉

Ben jij wel eens bij Cafe de Flore geweest?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment