YAY! Ik heb mijn eerste apartementje gekocht. Vandaag vertel ik jullie meer hierover, en op de dingen waar je op moet letten bij het kopen van je eerste woning.

Mijn nieuwe appartement wordt op dit moment gebouwd. Het idee er achter is dat er een historisch pand (een oude drukkerij) wordt gerenoveerd naar 50 nieuwbouw appartementen. Het is een erfgoed anno 1885, dit wordt een comfortabele woonplek naar de normen van de 21e eeuw. Wellicht heb je wel wat sneak peeks voorbij zien komen op mijn Instagram.

Het hele proces heeft al best lang geduurd vind ik zelf. In november heb ik getekend bij de makelaar, in dezelfde maand waren ook de omgevingsvergunningen rond. Pas eind januari 2021 is het bouwgarant afgegeven. Inmiddels had ik wel al mijn hypotheek geregeld. Binnen twee weken nadat ik de ‘hoera’ brief had ontvangen, moest ik tekenen bij de notaris.

Bij het kopen van een huis/apartement komt veel kijken. Ik ben werkzaam in de financiele dienstverlening, en ben in het bezit van mijn Wft diploma’s, maar zelfs ik had een paar dingen over het hoofd gezien. Vandaar dat het me leuk leek om mijn tips met jullie te delen. Ik zal dit doen via verschillende blogposts, over bijvoorbeeld het afsluiten van je hypotheek, het kiezen van je keuken en tips/tricks in het aankoopproces.

Momenteel woon ik nog in Amsterdam. Mijn appartement wordt in december opgeleverd. Aan de hand van hoe snel de bouw gaat, kan ik ook andere dingen gaan regelen als het interieur. Dit vind ik alleen lastig omdat ik wel fysiek naar winkels toe wil gaan (op mijn gemak en niet alleen).

Ik kan in ieder geval niet wachten! De bouw is in de eerste week van maart begonnen. Stiekem denk ik dat ik elke twee weken wel even langs ga rijden om te kijken naar de vorderingen van de bouw. Ik zal jullie meenemen in mijn proces.

Heb je nog bepaalde input voor mijn ‘nieuwe rubriek’ dan hoor ik het graag van je!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

4 Comments

    • Kim Tarroe Reply

      Dankjewel! Ze zijn helaas nog steeds bezig met de bouw, maar het schiet al op!

Write A Comment