Ga op ontdekken in Amsterdam, wandel er langs de 17e-eeuwse huizen, vaar er over de grachten en ontdek er de eeuwenoude geschiedenis. 

Wat zijn de niets te missen highlights bij een eerste bezoek aan Amsterdam?

1. Dompel jezelf onder in kunst in het Van Gogh Museum

Als je van kunst en Van Gogh houdt, dan mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken op je bucketlist. Hier vind je de grootste werken van Van Gogh en kan je jezelf verdiepen in zijn leven, wist je dat hij leed aan een depressie of kom er alles te weten over het befaamde “oorincident”. Via een video-installatie kom je alles te weten over zijn werk en hoe het wereldberoemd werd, maar het laat ook zien hoe andere kunstenaars zich door Van Gogh lieten inspireren.

In het museum zijn meer dan 700 werken van Van Gogh te bezichtigen, het spreekt voor zich dat het een van de drukst bezochte musea van de stad en zelfs Nederland is.

2. Verken de stad Amsterdam op de fiets

Wist je dat er in Amsterdam meer dan 800.000 fietsen rondrijden? Op werkelijke elke hoek van de straat kan je er eentje huren en zo de stad op een andere manier verkennen. Een originele en milieuvriendelijke manier om op stedentrip te gaan.

Als je kan kiezen, huur een tweewieler bij het ochtendgloren, zo kan je de stad zien ontwaken, terwijl je langs de mooiste bezienswaardigheden in Amsterdam fietst of iets verder op verkenning gaat.

3. Bekijk Amsterdam door de A’DAM Toren

Zoek je het graag wat hoge, dan is de A’DAM-toren met z’n 22 verdiepingen in het noordelijke deel van de stad een ideale stop. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Amsterdam. 

Heb je geen last van hoogtevrees, dan kan je hier gaan schommelen in de hoogste schommel van Europa, Over the Edge. Hier bengel je op meer dan 100 meter boven de grond, een attractie niet voor watjes. Daarna kan je even bekomen met een drankje in de skybar. Liever iets eten en drinken terwijl je geniet van het uitzicht, dat kan ook in het restaurant.

4. Ga shoppen in De 9 Straatjes

Als je van winkelen houdt tot je erbij neervalt, moet je de Negen Straatjes in Amsterdam bezoeken. De leukste designerboetieks en antiekwinkels kan je hier vinden met origineel en authentieke spulletjes.

Wil je graag even uitrusten van al het shoppen? Loop even binnen bij Screaming Beans om je voeten even te laten rusten bij een heerlijke kop koffie of wat dacht je van een milkshake bij Ree7. 

5. Neem de veerboot en bezoek NDSM

Op zoek naar alternatieve kunst dan moet je zeker een bezoekje brengen aan NDSM, een excentrieke wijk in het in het noorden van Amsterdam. In deze kunstgemeenschap kan je een bezoekje brengen aan het graffitimusea, verlaten onderzeeërs, … je kan deze plek ook bezoek met deze gratis reisgids Amsterdam.

Deze voormalige scheepsbouwbedrijf straalt een uniek en industriële verleden uit wat bijdraagt tot de authenticiteit van deze plek. Na je bezoek aan het NDSM kan je genieten van de ondergaande zon op het IJ.

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Amsterdam?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment