IMG_6066

Espadrilles zijn een echte musthave deze zomer! Online scoorde ik deze roze aztec espadrilles.


4648-aztecespadrillesroze
Er zitten gouden pailetten verwerkt in mijn espadrilles. Dit zorgt voor een summer look. Mijn espadrilles bevatten de volgende kleuren: bruin, creme, fuchsia, goud en paars. Het materiaal van de espadrilles is textiel.

Een kenmerk van espadrilles is dat de zolen gemaakt zijn van touw. Je kunt ze makkelijk aan en uit trekken. Espadrilles zijn sandalen die oorspronkelijk uit de Pyreneeën komen.

11263806_10206655864379379_235329792_n

De achtergrond van espadrilles
De term espadrille is Frans en komt van het Catalaanse woord espardenya. Het woord espardenya is afgeleid  van het woord espart, de Catalaanse naam voor esparto. Esparto is een sterke, touwachtige mediterraanse grassoort die gebruikt werd om touw mee te maken.

Espadrilles worden al sinds de 14e eeuw gemaakt en  verkocht. Vroeger werden espadrilles door zowel mannen als vrouwen gedragen. Tegenwoordig dragen vrouwen echt espadrilles, mannen geven sneller de voorkeur aan slip-ons.  

4648-aztecespadrillesroze_1
Source: My-Jewellery
Je kunt je eigen aztec espadrilles bij My-Jewellery voor € 29,95. Ik ben dol op mijn zomerse schoentjes. Ze staan onder alles; een rokje, een jeans en onder een jurkje. Ideaal dus voor de zomer!

Heb jij ook espadrilles in de kast staan?
kim

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

1 Comment

Write A Comment