w1170_293697_nl

Zoals jullie waarschijnlijk al wel doorhadden is Come-Moda gek op sieraden! Dit keer bestelden we sieraden bij armbandjesdirect.nl. Nieuwsgierig wat we gekocht hebben? Lees dan verder!

IMG_5361

Op Armbandjesdirect.nl heb je, ondanks de naam doet vermoeden niet alleen armbandjes, maar ook leuke enkelbandjes. We kozen voor het goudkleurige enkelbandje met glitters voor 4,95. Erg leuk om bijvoorbeeld je voet op te fleuren op het strand!

Ook bestelden we de “Love” slavenarmband voor 3,95 euro. De armband is erg subtiel en dun en staat daarom enorm leuk naast je horloge, om toch je pols een beetje op te fleuren!

IMG_5363

Bij Armbandjesdirect.nl zijn de verzendkosten 2 euro, maar daarmee heb je je bestelling wel binnen 2 dagen in huis! Wat wij leuk vonden aan de website van Armbandjesdirect.nl is dat er bij iedere soort armband/enkelband een verhaaltje staat over de geschiedenis.

Zo waren slavenarmbanden zoals je waarschijnlijk al verwacht voor slaven, om ze te markeren en te herkennen. De uiteinden van deze boeien werden ter plekke door de smid om de pols van de slaaf verhit en vast gesmolten. Hierdoor hadden de armbandjes geen sluiting en konden de slaven ze ook niet afdoen. Hierdoor hebben de slavenarmbanden van nu dus ook geen sluiting. Toevallig is dat enkelbandjes vroeger ook  vooral door slavinnen werden gedragen.

In de modernere tijden werden ze uiteindelijk ook gedragen door meisjes en vrouwen die in de prostitutie werkte. Dit werden daarom in de jaren zeventig daarom ook wel hoeren bandjes genoemd. Gelukkig hebben ze tegenwoordig niet meer deze betekenis dus kunnen ze weer met een gerust hard gedragen worden.

Wat vind jij van onze nieuwe sieraden?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

4 Comments

Write A Comment