10670206_465912966880119_1736722871811408369_n

Source: WeHeartIt

Iedereen wil graag een mooie, volle bos haar met een prachtige glans. Dit kan als je begint met het het gebruiken van producten met Argan Olie voor je haar. Het verschil merk je al binnen een korte tijd! Mijn moeder is laatst naar de Albert Cuyp markt geweest. Op de markt heeft ze argan olie shampoo en conditioner gekocht. Ik ga jullie meer vertellen over argan olie en de producten.

IMG_2232.PNG

Dankzij het hoge gehalte vitamine E en de essentiële vetzuren in Argan Olie begint de verzorging in de haarwortel en blijft effectief tot in de puntjes! Deze verzorgende haarolie bevat onder andere argan- en amandelolie die droog en pluizig haar weer glad en glanzend maken.

Gebruik de olie naar behoefte, het kan op nat en droog haar gebruikt worden. Je kunt dit gebruiken vóór het wassen als extra verzorging. En dan kun je in principe wat meer in je haar smeren. Je kunt het ook in de punten smeren ná de wasbeurt

IMG_2233.PNG

Arganolie wordt geperst van een noot die groeit aan de arganboom en komt alleen voor in een klein deel van Marokko (zie foto). Deze boom kan honderden jaren oud worden en geeft haar eerste vruchten pas af na ongeveer 15 tot 25 jaar. Tevergeefs hebben mensen deze boom in andere landen proberen te cultiveren, maar positieve resultaten werden nooit gehaald. Omdat deze boom alleen maar in dit deel van de wereld voorkomt, wordt arganolie dan ook beschouwd als de meest zeldzame plantaardige olie op aarde. De olie wordt zowel voor cosmetische als consumptie doeleinden gebruikt. Cosmetische argan olie heeft een licht goudgele kleur en een milde notengeur. Om eetbare (culinaire) olie te krijgen worden de noten eerst geroosterd en vervolgens gemalen en geperst. Door het branden van de noten krijgen deze een sterkere geur. Dit kom de smaak ten goede en is daardoor beter geschikt voor consumptie. De kleur van culinaire olie is dan ook wat donkerder dan de cosmetische arganolie.

Argan olie is niet alleen goed voor je haar. De olie kun je ook gebruiken:

 • ter vervanging van je dag- en nachtcrèmes
 • bij droge of trekkende huid als gevolg van kou of na het scheren
 • na het zonnen als aftersun
 • ter bescherming van je haar bij blootstelling aan hitte (föhn en stijltang)
 • bij (therapeutische) massages
 • bij handen, voeten en nagel(riem) verzorging
 • bij lippen verzorging
 • voeg een paar theelepels arganolie toe aan henna-poeder voor extra dekking van de kleur
 • als natuurlijke make-up remover

Voor meer Argan Olie haarproducten kijk op http://www.arganolie.nl/arganolie-kopen/arganolie-haarolie-argan-shampoo.html –> verschillende prijs categorieën.

Ik ben een grote fan van Argan Haarolie! Gebruiken jullie deze haarolie ook?

IMG_1969

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

9 Comments

 1. Many of these new creations are about shape and texture as much as color and style.
  They are going to almost any extent to look good and attractive.

  Moccasin UGG slippers are quite popular among the men.

 2. Fijne producten die arganolie. Zag ze laatst ook bij www zafza com Een aanrader voor iemand die een alternatief zoekt naast gewone crèmes

Write A Comment