Ik ga minimaal een keer in de maand op pad om leuke foto’s te maken. Vandaag deel ik weer een gave fotolocatie in Amsterdam Noord (bij de haven).

Wil je ongestoord foto’s maken in Amsterdam? Dan is deze plek in Amsterdam Noord perfect. Het is er in het weekend erg rustig. Aan het eind van de kade zit Loetje aan ’t IJ, daar kan het dus wat drukker zijn. Je kunt er in de buurt je auto makkelijk parkeren (tegen betaling en gratis – let dus goed op!).

Wel is het zo dat deze fotolocatie het beste z’n recht komt als het lekker weer is – of in ieder geval een blauwe lucht op de achtergrond. Het verschilt per angle wat je achtergrond is. Ik koos voor de boten, een wat zomerse vibe. Je kunt er ook voor kiezen om wat meer het industriële deel te laten zien (de balken/het gebouw waar de bedrijven in zitten). De ‘kade’ ligt tegenover Kraanspoor. Ik raad je dan ook aan om dit in te typen in de navigatie. Als je eenmaal in Noord bent bij het NDSM gedeelte spreekt het voor zich – de boten zijn namelijk niet te missen!

Na een dagje foto’s maken kun je lekker lunchen of een koffietje doen bij een van de horeca zaken – Loetje, Pllek, Vascobelo – er zit er genoeg in de buurt. Je kunt er ook voor kiezen om met de pond naar Amsterdam CS te varen. Dit duurt ongeveer 15 min. Let er wel op op welke dag je vertrekt, de vaartijden verschillen namelijk in het weekend.

Deze foto is gemaakt voor een campagne met My Jewellery. Ik draag hier een witte top met ruffles. Dit item kost € 19,95 – ik draag hier een maat S. Ik heb het shirtje gecombineerd met een zwarte basic rok, ik weet niet meer precies waar ik deze destijds gekocht heb.

Hoe vind jij deze fotolocatie? Let me know!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment