In december was ik een paar dagen naar London. Je kan daar natuurlijk niet weg gaan zonder dat je een Afternoon tea hebt gedaan. Samen met Ebru ging ik naar The Ivy bij the Tower Bridge, echt een aanrader!

We kregen deze hotspot aangeraden van een vriendin van Ebru! Het was even puzzelen op welke dag de afternoon tea het beste in onze planning paste (vooral omdat je gebonden bent aan een tijdsblok; 15.00 – 16.45. Uiteindelijk combineerden we het met een middagje rondom the Tower Bridge & London Bridge.

The Ivy heeft meerdere locaties in London, de meest populaire zijn

– The Ivy Soho Brasserie

–       The Ivy Market Grill, Covent Garden

–       The Ivy Chelsea Garden

– The Ivy Tower Bridge

Je had meerdere Afternoon Tea opties, wij kozen voor de Festive Afternoon Tea. Hierin zitten hartige dingen, scones en zoetige items. Bij de zoetige dingen zat onder andere een red velvet cupcake, yummy! En bij de hartige dingen had je bijvoorbeeld een lekkere sandwhich met zalm. Deze scones waren echt de lekkerste die ik ooit geproefd heb – no joke! Uiteraard heb je ook onbeperkt koffie en thee. Je hebt ook de Champagne Afternoon Tea variant; het enige extra bij deze is het glas champagne 😉

Het interieur van The Ivy Tower Bridge is echt amazing, zelfs de wc is fancy! Het is van binnen echt heel ruim, en elke ‘hoek’ heeft een andere style. Het is er erg kleurrijk! Je hebt hier een lange bar, waar je even een drankje kan doen als je moet wachten. Je kunt hier namelijk meer dan een afternoon tea nemen. Veel mensen komen hier ook lunchen of dineren.

Waar je trouwens wel even rekening mee moet houden in London is dat ze overal een service charge rekenen van ongeveer 10-15% – dit verschilt per restaurant.

Als ik weer in London ben ga ik zeker een andere locatie van The Ivy proberen in London voor een afternoon tea, misschien de volgende keer wel de champagne variant!

Heb jij wel eens een keer een Afternoon Tea gedaan in London?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment