img_2743

Elke fashionista wilt mooi lang haar hebben. De foto’s van hierboven zijn mijn beeld van het perfecte haar. Dromen zijn bedrog, of toch niet? Het is haalbaar om zulk haar te krijgen. Maarja de vraag is hoe? Hoe krijg je mooi, volumeus en glanzend lang haar? Ik heb vijf tips voor jullie op een rijtje gezet.

img_2232

1. Gebruik een shampoo en conditioner van het zelfde merk
Tegenwoordig heb je voor ieder type haar een shampoo en crème spoeling. Kijk goed wat voor soort type haar je hebt. Maak op basis daar van een keuze voor je shampoo en conditioner. Wil je meer volume in je haar, of toch de perfecte krullen? Voor elk van dit soort wensen is er een oplossing. De shampoo en crème spoeling beschermen je haar tegen invloeden van buiten, je föhn, het zonlicht, borstel en ga zo maar door.

2. Borstel je haar niet te vaak, hierdoor breekt je haar af
Het is belangrijk dat je een goede borstel koopt. De punten van je borstel moeten er rond uit zien. Een borstel gecombineerd met kunststof haar en natuurlijk haar is het beste. Zelf heb ik een Tangle Teezer borstel. Dit is een kleine borstel voor in je tas. Als normale borstel heb ik deze .. Het is een borstel eigenlijk voor extensions. Dit betekent dat de borstel heel voorzichtig om gaat met je haar, zodat je geen beschadigingen hebt. Kam van boven naar onder je klitten uit, zo beschadig je je haar het minst.

10681486_10204750592788780_2082091754_n

3. Je haar krullen/stijlen etcetera is heel leuk, maar niet goed voor je haar. Zorg er altijd voor dat je bescherming in je haar doet.
Als je een feestje of iets dergelijks hebt, is het leuk om je haar net even wat anders te doen. Als ik op stap ga krul of stijl ik mijn haar vaak. Als er een harde wind staat buiten stijl ik mijn haar liever dan dat ik het krul. Door de wind gaat de volume uit je krullen, hierdoor is binnen no-time je haar weer uitgezakt. Als ik mijn haar krul of stijl gebruik ik altijd een bescherming.  Zelf heb ik een heat-protection spray van Andrelon. Een andere tip die ik mee wil geven is dat je je krultang/stijltang niet op de hoogste graden moet zetten. Vaak zet ik mijn tangen op 180 graden celcius, zo voorkom ik dat mijn haar verbrand.

4. Geef je haar af en toe eens wat extra verzorging. Denk aan een haarmaskertje, olie of iets. Zo onderhoud je je haar goed.

Een a twee keer in de week doe ik een haarmasker in. Dit doe ik onder de douche. Ik heb maskertjes van Ziaja, Guhl en ga zo maar door. Je kunt ook kiezen voor een nacht haarmasker, deze heb ik ook van Andrelon. Wat ik ook vaak doe is een masker een paar uur in mijn haar laten trekken. Dit masker maak ik dan zelf met natuurlijke ingrediënten.

5. Gebruik een haar-elastiekje zonder ijzer er tussen. 

Het ijzer in het elastiekje zorgt er voor dat je haar beschadigt. Om dit te voorkomen kan je dus het beste elastieken kopen zonder ijzer er tussen kopen.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips!

kim

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

4 Comments

  1. Fijne tips! Ik gebruik inderdaad geen elastiekjes meer waar ijzer in zit, ook helpt veel water drinken voor mij goed om m’n haar te laten glanzen.

Write A Comment