De populariteit van de polo: alles wat je wilt weten over dit sportieve kledingstuk

Het is een bekend kledingstuk, populair bij verschillende leeftijdscategorieën, en wordt gedragen bij verschillende sporten: de polo. Maar wat maakt dit kledingstuk nu zo praktisch en populair? En hoe is het eigenlijk ontstaan?

Origine van het poloshirt

Het poloshirt, wat ook wel bekend staat als een golfshirt of tennisshirt, is een soort T-shirt met korte mouwen, een kraag en knoopjes. De eerste polo werd ontworpen door de Franse tennisspeler René Lacoste in 1926. De toenmalige klederdracht voor tennisspelers was weinig comfortabel en vooral in de zomer veel te warm. Lacoste creëerde daarom een shirt met korte mouwen en een kraag die omhoog gezet kon worden, om de nek te beschermen tegen de zon. Ook gebruikte hij een meer ademende stof voor zijn shirt. In 1933 bracht hij, samen met André Gillier, het shirt op de markt in Europa en Noord-Amerika.

Polospelers droegen voor hun sport al vaak een shirt met knoopjes en lange mouwen, gemaakt van een dikke katoensoort. Toen zij eenmaal het luchtige tennisshirt van Lacoste ontdekt hadden, werd het al snel opgenomen in het tenue voor de polosport. Het shirt werd vervolgens omgedoopt tot poloshirt, ook al was het in eerste instantie ontworpen voor gebruik door tennissers. Na tennis en polo, werd het poloshirt ook populair bij golfers. Veel golfbanen en country clubs, zoals de Kennemer Golf & Country Club, stellen het dragen van een polo zelfs verplicht in hun dresscode.

De polo in hedendaagse mode

Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw verscheen de polo meer in de algemene mode. Tegenwoordig is de polo bijna niet meer weg te denken uit het kledingassortiment van menig winkel. De polo is ondertussen veel meer dan alleen het functionele sportshirt van de vorige eeuw; het populaire shirt is er tegenwoordig voor zowel heren als dames in veel verschillende kleuren, modellen en prints, zoals je bijvoorbeeld op deze pagina kunt zien.

Een poloshirt kun je zelf erg goed met andere items combineren. Zorg bijvoorbeeld voor sportieve en stijlvolle accessoires, zoals de armbandjes en horloges van Paul Hewitt. Trek bij je polo je mooiste skinnyjeans aan, draag er een paar hakken of juist toffe sneakers onder, en je outfit met polo is compleet!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment