Wat moet je weten voordat je kleurlenzen gaat proberen?

Het tegenwoordig zo eenvoudig om je uiterlijk te veranderen, of het nou is met een laagje make-up of een dramatische veranderingen met cosmetische ingrepen, schoonheid is veelzijdiger dan ooit. Een van de opkomende trends voor mensen die op zoek naar een verandering in hun uiterlijk zijn kleurlenzen. Van een kleine verandering tot een drastische nieuwe look, kleurlenzen is een leuke manier om iets aan je uiterlijk te veranderen en in sommige gevallen ook te verbeteren.

Nou vraag je jezelf natuurlijk af of kleurlenzen iets voor jou zijn?

Draag jij al contactlenzen? Zoja dan heb je uiteraard kleurlenzen met sterkte nodig en zou je eerst goed moeten informeren of er wel kleurlenzen met jouw sterkte bestaan, maar dit is in de meeste gevallen wel het geval omdat ze bij veel merken tot wel -8 in sterkte bestaan. Kleurlenzen kunnen misschien een beetje minder comfortabel zitten dan  gewone lenzen omdat ze iets dikker zijn, daarom is het misschien eerst even wennen. Wel kunnen dikkere lenzen vaak makkelijker zijn om in te doen en te verwijderen.

Ook als je gewoon goed ziet, kan je kleurlenzen dragen, ze zijn beschikbaar in beide vormen, wel is het altijd erg belangrijk dat je voor de eerste keer met de opticien of optometrist te overlegt welke lenzen bij jouw ogen passen. Gekleurde contactlenzen komen vaak met een hoger prijskaartje dan gewone lenzen, maar je zou kunnen zeggen dat een geheel nieuwe look dit het waard is.

selena gomez
Source: Easy Cosmestics

Ook Celebs houden van kleurlenzen als een snelle en gemakkelijke manier om serieus iets te veranderen aan hun look. En vaak dragen ze de kleurlens alleen voor  een speciale event of premiere. Selena Gomez droeg blauwe kleurlenzen voor de verandering, tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show en zorgde zo voor een totale andere look.

Kleurlenzen hoeven niet dagelijks te worden gedragen. Sommige mensen willen een verandering voor bijvoorbeeld  twee weken op vakantie, en anderen willen hun kleurlenzen voor slechts één dag dragen of voor een feestje of avondje uit en dat kan ook.  

Net als gewone lenzen, moet je kleurlenzen nooit delen met vrienden. Het lijkt er misschien op dat kleurlenzen net als make-up gedeelt kan worden, vooral als ze geen sterkte hebben en je ze alleen maar voor een avondje hebt gedragen. Maar je moet ze nooit delen met anderen, dit kan leiden tot een nare ooginfectie en ook kunnen de kleurlenzen van je vriend niet de juiste zijn voor jou.

Welke kleur past bij jouw

Voor mensen die warme huidtint hebben zijn de beste kleuren bijvoorbeeld licht bruin, honing, hazelnoot of groen.
Voor mensen met een koele huidtint zijn de beste kleuren ook “cool” oogkleuren zoals ijs blauw, violet of pruim bijvoorbeeld.

Contactlenzen en haarkleur

Het kiezen van je kleurlenzen op basis van jouw haarkleur is ook eenvoudig, omdat er vele opties zijn. Mensen met zwart haar kunnen kiezen uit lichtere kleurlenzen. Heldere blauwe ogen gaan meestal goed met zwart haar. Ook kan je gaan voor grijs, wat er een beetje anders uit kan zien, maar zeker zal opvallen.

Voor degenen die  bruin haar hebben, is er een verscheidenheid van natuurlijke oogkleuren, maar de meeste voorkomende kleuren zijn bruin, blauw of lichtbruine ogen. Als je  een natuurlijke bruine haarkleur hebt, probeer dan een blauw gekleurde contactlens. Blauw gaat meestal heel goed met bruin haar. Het contrast van de donker haar met lichte ogen zal echt jouw ogen laten opvallen. Als je bruine haar een hint van roodheid heeft, kan je gaan voor een lichtbruine kleur, dat zal goed staan.

Blond past met  baby blauwe ogen, maar ook bruine en groene lenzen zullen mooi staan. Degenen met blauwe of bruine ogen zou kunnen kiezen voor een groene lens dit staat goed met  blond haar. Maar je kan ook gaan voor een blauwe of groene kleur. Blond haar gaat samen veel kleuren, dus je hebt veel opties.

Roodharigen hebben meestal blauwe of groene ogen, maar je kunt proberen om een kleurversterkende blauwe of groene  contactlens te dragen, om zo toch verandering aan te brengen aan je look en op te vallen.

Er zijn een heleboel verschillende merken om uit te kiezen en opties om te proberen, verschillende kleuren, ontwerpen, en tinten. Je zou ze gewoon een keer moeten proberen tot dat je jouw perfect paar gevonden hebt.

Hoe denk jij over kleurlenzen?

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment