De jeans blijft in 2016!

Ook dit jaar is de jeans niet weg te denken uit het modebeeld. Die oude jeans mogen dus nog even lekker in de kast blijven liggen. De modellen die we de laatste jaren steeds weer zagen, waren de skinny jeans en de straight leg jeans. Het afgelopen jaar zijn daar de flared jeans, bootcut jeans en mum jeans bijgekomen. En alhoewel ze dit jaar weer gewoon gedragen mogen worden, loop je er met de patchwork jeans pas echt trendy bij. Wat een patchwork jeans precies is, lees je hieronder. Over de andere jeans modellen lees je op deze website meer.

Patchwork jeans

Eén van de nieuwste modetrends van dit jaar is de patchwork jeans. De patchwork jeans is een spijkerbroek waarbij er stukken op de broek genaaid zijn, of waarbij dat zo lijkt. Soms lijkt het zelfs alsof de héle jeans uit stukken bestaat. Het doet je waarschijnlijk denken aan vroeger, toen je moeder de gaten in je broek ´repareerde´ door er een oud stukje spijkerstof overheen te naaien. De patchwork jeans kan bestaan uit verschillende kleuren jeansstof, maar ook andere materialen zijn regelmatig op deze jeans te vinden.

Beeldrechten: Flickr patched jeans Cortney Dean CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Zelf een patchwork jeans maken

Bij webwinkels als Peter Hahn kun je kant-en-klare patchwork jeans vinden. Maar ben jij meer het ‘do it yourself’ typje, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een normale jeans op te pimpen tot patchwork jeans. Je kunt hiervoor de stof van je oude jeans, of ander kledingstuk gebruiken en deze, net zoals mama vroeger deed, op je spijkerbroek naaien. Bovendien is het mogelijk strijk patches te kopen die je eenvoudig op je jeans strijkt. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

Op zoek naar meer outfit inspiratie en tips? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment