In de blogpost van vandaag vertel ik de highlights van mijn city trip naar Nice.

Samen met mijn moeder ben ik eind juli naar de stad aan de cote d’azur geweest. We vlogen vanaf Schiphol met KLM, ideaal want dit is een vaste vluchtlijn waardoor het aanbod hoog is (en je niet veel betaald voor een vliegticket).

Van te voren heb ik de highlights opgezocht, en deze heb ik tijdens mijn city trip natuurlijk ervaren. We begonnen elke dag met een wandeling. Gingen daarna lekker zwemmen bij ons zwembad en in de avond gingen we weer de hort op.

Tijd voor een lekkere wit wijntje!

Een aanrader is een wandeling naar Place Masséna, een populair plein. Het plein ligt tussen de oude en nieuwe stad, en is herkenbaar aan de rood met witte stenen. Echt een aanrader!

Aan het plein, meer richting de nieuwe stad, heb je Promenade Du Paillon. Dit zag er erg gaaf uit, maar was helaas gesloten in de periode dat wij in Nice waren. In de buurt van deze twee highlights heb je trouwens een leuk koffie tentje – La Popote  – hier kun je koffie drinken met je naam er in (hier zijn wij niet geweest).

Castle Hill Nice / Colline du Chateau

Oud Nice

Zoals jullie wel weten ben ik gek van city views. Daarom vond ik het zeker de moeite waard om het stuk vanaf het hotel te lopen naar Castle Hill Nice / Colline du Chateau – dit is in het oude gedeelte van Nice.

Port de Nice

Een stukje verder lopen heb je de haven van Nice. Erg leuk om mooie boten te kijken en even een koffietje te doen en wat te lunchen.

Nôtre-Dame van Nice

Skybars

Een skybar midden in de stad – Skylounge Nice Bar & Rooftop. Hier heb je uitzicht op de Nôtre-Dame van Nice. Er hangt een leuke atmosfeer. 

Waar je ook een prachtig uitzicht hebt over de stad, en een kopje koffie kan drinken om de dag goed te beginnen is bij La Réserve. Dit is een skybar onderdeel van het hotel Le Méridien (dit zit aan de boulevard/promenade).

Where the find the locals 

Vind je het leuk om naar een markt te gaan en tussen de locals te zijn? te gaan ? Dan is Place de la Liberation een aanrader. 

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment