Haarlem Culinary Capital was een weekend trip georganiseerd door iAmsterdam en Crafers and Drifters. Het idee was om de culinaire hotspots van Haarlem te ontdekken in een weekend, samen met andere content creators.

De trip begon met een bootvaart over de Amsterdamse grachten. Een fijne setting om iedereen te leren kennen. Daarna vertrokken we met z’n allen met de trein naar Haarlem (je bent er binnen 15 min vanaf Amsterdam Centraal Station).

We verbleven in hotel the niu – een centraal gelegen hotel met een hippe inrichting. Het was een kwestie van spullen droppen en op naar de eerste stop: restaurant Petossi.

De tweede stop was Michelin sterren restaurant Ratatouille. Bij elk restaurant kregen we een dish geserveerd met een passende wijn. De kok kwam elk gerecht toelichten, dit was echt super leuk!

Processed with VSCO with a5 preset

Bij de derde stop konden we tijdens het dineren en borrelen genieten van een prachtige kunstgalerij – dit was bij Olivijn. Verder die avond gingen we nog langs bij Bistrobar Indonesia en de Jopenkerk.

Na een quick breakfast bij the Niu gingen we door naar ML voor dag nummer twee. ML zit in een prachtige, monumentaal pand aan het Klokhuisplein.

Daarna gingen we door naar Restaurant de Zeeuw. Hier serveren ze een ‘carte blanche’, dat wil zeggen het restaurant één marktmenu serveert waarbij er keuze is tussen 2 t/m 7 gangen. In de weekenden serveert De Zeeuw 5,6 of 7 gangen.

Al met al heb ik een super weekend gehad met onder andere Stefanie, Nora, Marilyn, Nandita and many more!

Welke stad vind jij nou écht culinair – en wellicht een suggestie voor de volgende trip? NB wanneer de horeca uiteraard weer open is!

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment