De eerste keer dat ik het begrip ‘dad shoes’ voorbij hoorde komen was ik verbaasd. Gaan we naast onze ‘boyfriend jeans’ ook de schoenen van onze vaders dragen? Met de grote doorstappers van mijn vader in gedachte, concludeerde ik dat mode werkelijk alle kanten op kan gaan. Gelukkig werd een goede uitleg mij niet bespaard en maakten de vele vraagtekens plaats voor een enorme drang om ook een exemplaar te bemachtigen.

Dad shoes hebben hun naam te danken aan hun retro verschijning. Ze doen je denken aan je vaders jonge jaren, waarin ook hij in volle glorie sneakers rockte. Sommigen zeggen dat de hype begon door feministen. Door de ietwat lompe sneakers te combineren met bijvoorbeeld een jurk probeerden vrouwen duidelijk te maken dat ze niet altijd vrouwelijk of ‘mooi’ de straat op hoefden. “There is more to me than meets the eye”.

Sinds de hype is begonnen is er een flink aantal merken dat een paar Dad sneakers heeft uitgebracht. Een van die merken is Nike. De Nike M2k Tekno werd gereleased afgelopen zomer en was meteen razend populair. Neem de stoere features van de Nike Air Monarch (released in 2002), giet er een vernieuwend sausje overheen en voilà. De Tekno is een gloednieuwe sneaker, uitgerust met een flinke portie retro.

Bij deze sneakers draait het niet alleen om looks. Nike’s oorsprong ligt in de sportwereld en dat betekent dat de ontwerpers van het merk alles weten van steun en comfort. Als ware wetenschappers voorzien ze hun sneakers telkens van vernuftige nieuwe technieken en zo ook de Tekno. Met een combinatie van mesh, nylon en leer biedt de sneaker de nodige support gedurende een lange dag. Wederom blijft de zool niet onopgemerkt. Het plateau, gemaakt van rubber, zorgt voor een stabiele vering.

Al met al heeft de schoen een verhaal, de looks én de nodige comfort. Sinds afgelopen zomer zijn er al heel wat edities uitgekomen. Dit betekent een breed scala aan kleuren. Met een wit paar zit je altijd goed. Maak je graag een statement? Ga dan voor een opvallend exemplaar. De Nike M2K Tekno is niet te missen. Ga dus lekker los met combineren, niks is gek genoeg. Wie weet krijg je nog een complimentje van je vader ook.

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment