Drie soorten tops die nét even anders zijn

Nu de zomer eraan komt, is het fijn om weer wat luchtige tops in de kast te hebben liggen. Zelf kies ik meestal voor tops in een vrij klassieke stijl; zonder drukke patronen en tierelantijntjes. Het is dan extra leuk om een beetje te experimenteren met vormen. De onderstaande soorten tops hebben op dat gebied allemaal iets verrassends.

Crossback top

Veel crossback tops lijken aan de voorkant doorsnee shirtjes, maar zijn dan door hun achterkant toch speciaal. Onder een crossback top kun je verschillende dingen verstaan (bijvoorbeeld ook tops met dunne gekruiste bandjes), maar ik bedoel hier de shirtjes die op de rug als het ware een X-vorm hebben. Eén strook stof loopt van de linker schouder naar de rechter heup, en de andere strook van de rechter schouder naar de linker heup. Een goed voorbeeld hiervan zie je op deze pagina van bonprix.

Choker top

In een eerdere blogpost schreef ik al over mijn choker top van Trix La Mix. De choker top is eigenlijk een shirtje en een halssieraad in één. Een top die er anders misschien gewoontjes uit zou zien, wordt er net iets sjieker door. Mijn choker top heeft natuurlijk lange mouwen en is daardoor iets minder geschikt voor de warmere zomerdagen. Op internet zijn echter ook genoeg choker tops te vinden die korte mouwen hebben, of helemaal mouwloos zijn.

Cold shoulder top

Je ziet momenteel in de winkel veel shirtjes liggen die helemaal off shoulder zijn of maar één schouder bedekken. Bij de cold shouder top (ook wel open shoulder top genoemd) beginnen de mouwen ook pas onder de schouders, maar lopen er wel bandjes over de schouders heen. Er zitten dus eigenlijk een soort uitsparingen in. Vandaar ook het risico dat je schouders koud worden;). Op deze blog zie je een paar leuke voorbeelden van hoe je de cold shoulder top kunt combineren.

Author

Kim Tarroe - Amsterdam Based - Online Content Creator & Entrepreneur - FOCUSED ON Fashion | Beauty | Lifestyle | Travel

Write A Comment